Obuka

Objavljeno: 16.10.2020. 10:25

1. A kategorija

Svi tipovi A kategorija spadaju u grupu ranjivih učesnika u saobraćaju i zbog toga sa njima radimo sa posebnom pažnjom. U zavisnosti od tipa motocikla kojim kandidat želi da upravlja, A kategorija može biti: AM, A1, A2, A.

AM - Keeway Matrix
Mopedi, laki tricikli i laki četvorocikli. Za upis je potrebna lična karta i navršenih 15 godina. Obuka se sastoji od 40 časova teoretske obuke i 7 časova praktične obuke. Teoretski ispit se polaže po završenoj teoretskoj obuci. Sa navršenih 16 godina kandidat stiče pravo da izađe na praktični ispit.

A1 - QUINQUI
Motocikli čija radna zapremina motora nije veća od 125cm3 i snage motora do 11kW, kao i teški tricikli čija snaga motora ne prelazi 15 kW. Za obuku je potrebna lična karta, lekarsko uverenje i navršenih 15 godina.Teoretski ispit se polaže po završenoj teoretskoj obuci. Sa navršenih 16 godina kandidat stiče pravo da izađe na praktični ispit.

A2 - SUZUKI 500 GS
Motocikli čija snaga motora nije veća od 35 kW i čiji odnos snage motora i mase vozila nije veći od 0,2 kw/kg Za obuku je potrebna lična karta, lekarsko uverenje i navršenih 17 godina. Teoretski ispit se polaže po završenoj teoretskoj obuci. Sa navršenih 18 godina kandidat stiče pravo da izađe na praktični ispit.

A - YAMAHA XJ 600
Motocikli i teški tricikli čija snaga motora prelazi 15 kW Za obuku je potrebna lična karta, lekarsko uverenje i navršene 23 godine. Teoretski ispit se polaže po završenoj teoretskoj obuci. Sa navršenih 24 godina kandidat stiče pravo da izađe na praktični ispit, osim kandidata koji poseduju vozačku dozvolu A2 kategorije najmanje 2 godine.


2. B kategorija

Dozvola za upravljanje putničkim vozilom, tj. vozilima čija masa nije veča od 3.5t i nemaju više od 8 mesta za sedenje ne računajući sedište za vozača. B – kategorija je dozvola za upravljanje putničkim vozilom. Obuka se može započeti sa navršenih 16 godina, nakon časova teorije i polaganja teorijskog dela. Obuka podrazumeva 40 časova praktične obuke. Nakon završene obuke polaže se i praktični deo ispita. Za polaganje B kategorije potrebno je: lekarsko uverenje za B kategoriju i važeća lična karta.

GOLF 7
Svi vole Golfa - A sedmica je najbolji kog su do sada napravili. Sjajna preglednost i brojna elektronika koja ti asistira dok vozis. Uz sve epitete koji krase Golfove već dugo, odličan izbor za obuku.

SEAT IBIZA
Ibiza je takođe veoma "zahvalna" u gradskom saobraćaju. Udoban automobil sa odličnim motorom, pregledan i kompaktan - Kandidati ga obožavaju, Ibiza je pouzdan partner na vozačkoj obuci.

FIAT PUNTO II
Stari dobri Punto - Na ovom automobilu su mnogi polagali vožnju. Naš Punto je potpuno specijalizovan za obuku i učenje. Nauči prve vozačke veštine u automobilu koji je maher na beogradskim poligonima.

ALFA ROMEO 147
Alfa se do sada dokazala kao odlično vozilo za učenje, što zbog svojih performansi što zbog epiteta malog gradskog auta, za koji se nakon polaganja odluči dosta kandidata. Probaj i ti Alfu Romeo 147.