RATE
Adresa: Crnogorska 8
11000, Beograd
Mobilni telefon:
064 2758 783 064 2758 ... - Kliknite za broj
Telefon:
E-mail: Kontakt podaci
Veb: http://www.neapangea.worldpress.com

Radno vreme

:
pon-pet: 13-20
Aktivnosti: Kulturni centri
Škole stranih jezika
Plesne škole
Recimo da ste videli oglas mojgrad.rs

O nama

Kulturni centar je po definicijji polivalentna institucija, koja se bavi promovisanjem kulture, odnosno njenih različitih disciplina/polja, kroz različite aktivnosti. Kulturni centar Nea Pangea deluje na teritoriji Beograda zajedno sa velikim brojem drugih organizacija sličnog karaktera, kao neprofitna organizacija sa horizontalnom organizacionom strukturom. Polja, u kojima Nea Pangea razvija svoje delovanje, jesu neformalno obrazovanje i kulturne delatnosti.

Ono što Nea Pangeu izdvaja iz mnoštva sličnih organizacija jeste posvećenost prezentaciji i promociji raznovrsnih svetskih kultura kroz organizovanje interaktivnih likovnih, muzičkih i literarnih večeri. KC Nea Pangea, otvoren je za saradanju sa svim akterima iz relevantnih oblasti, koji mogu izvesti svoje projekte u okviru ove organizacije. Jedini od uslova za saradnju jeste da projekat ničim ne promoviše netoleranciju bilo koje vrste. Kroz aktivnosti koje se organizuju u okviru Nea Pangee, cilj je podržavanje kulturne inkluzije, kao i kulturni pluralizam u lokalnoj sredini. Sa druge strane, Kulturni centar Nea Pangea teži da svoje delovanje razvije i van lokalnog konteksta, kroz projekte koji pomažu kulturološki razvoj drugih, manjih lokalnih zajednica u zemlji.

Kako bi uspešno delovao u okviru svojih ciljeva, težnja ovog kulturnog centra jeste širenje mreže saradnika, odnosno povezivanje sa što većim brojem drugih kulturnih organizacija i institucija iz zemlje i inostranstva, kao i sa pojedincima koji svojim radom doprinose kulturnoj ponudi ili nude odgovarajuće usluge u skladu sa poljem delovanja kulturnog centra.

Konačno, vizija Kulturnog centra Nea Pangea jeste da postane tačka povezivanja različitih svetskih kultura, mesto prepoznato i podržano od strane lokalnih i državnih autoriteta kao jedinstveno u svojoj ponudi, gde su sve kulturne aktivnosti organizovane u cilju edukacije i širenja znanja, koje razvija svest o toleranciji i podstiče kulturnu participaciju građana.

Pročitajte ceo tekst

Komentar / Oceni

RATE
Ovo preduzeće još uvek nema komentara, pošaljite svoju ocenu i pomozite drugima!

RATE

Kontaktirajte / zatražite ponudu

Mobilni telefon:
064 2758 783 064 2758 ... - Kliknite za broj
Telefon:
RATE