RATE
Adresa: Balkanska 34
11 000 BEOGRAD
Telefon:
011 2643 206 011 2643 ... - Kliknite za broj
Mobilni telefon:
Telefon:
Telefon:
E-mail: Kontakt podaci

Radno vreme

:
pon - pet:  9 - 20h

sub:  9- 15h
Aktivnosti: Butici i modne kuće
Domaća radinost
Ključne reči: šeširi i kape, ručna izrada svih vrsta kapa i šešira, zanatska radnja za izradu kapa i šešira, stari zanati
Recimo da ste videli oglas mojgrad.rs

O nama

Kapa Rade izradjuje sve kape i šešire ručno od prirodnih materijala. Ručna izrada kapa i šešira je prava veština koja zahteva veliko umeće i iskustvo. Na taj način, zahvaljujući ručnoj izradi, svi naši šeširi i kape predstavljaju unikate.

Bez obzira za koju priliku i namenu vam trebaju kapa ili šešir, kod nas ćete ih sigurno naći.

Kod nas u radnju često uđu poznate ličnosti, glumci, slikari, boemi sa stilom koji znaju da šeširi i kape nikada neće izaći iz mode. Kupci u ovoj šeširdžinici bili su i Petar Kralj, Josif Tatić, Bora Todorović, Haris Džinović... , ali i veliki broj običnih ljudi koji znaju šta je kvalitet. Naši ukrasi za glavu predstavljaju sastavni deo njihovog imidža.

Pored izrade za svakodnevne potrebe, kape i šešire pravimo i za pozorišne predstave, za razne manifestacije, TV serije i filmove.U Kapa Rade robu naručuju i razni stilisti i kostimografi iz pozorišta.
Angažovani smo bili za filmske, televizijske i pozorišne poduhvate, poput Selo gori, a baba se češlja, Moj rođak sa sela, Maratonci, Čikago, Sveti Georgije ubiva aždahu ...

Zanatska radnja Rade osnovana 1950. godine i od tada su iz nje izašli šeširi, kape i cilindri različitih veličina i oblika u velikom broju.
Davne 1950.god.kad je bilo nezamislivo videti poštovanog beogradskog gospodina na ulici bez šešira, Radoslav Stefanović, školovani šeširdžija, ponosno je otvorio svoju radnju.

Posao je išao kao podmazan jer je Balkanska ulica bila glavna transverzala starog Beograda. U porodičnom duhu i iz ljubavi prema šeširima, Radoslavljev sin Branislav nastavlja tradiciju i ostaje u radnji sve do 2005.god.. Tada njegova ćerka Vera preuzima porodični posao s svojim mužem Goranom Miloševićem u cilju održavanja starinskog duha i sprečavanja da ovaj, obavezni i u isto vreme neobavezni, modni detalj padne u zaborav.

Iako Goran navodi da je trend nošenja klasičnih šešira daleko iza nas jer zahteva odelo, on ih ipak pravi, doduše, uglavnom za pozorišne predstave. Ukrase za glavu naručuju mu i za razne manifestacije, TV serije i filmove.
Često u radnju uđu poznati glumci, boemi sa stilom koji znaju da šešir nikada neće biti demode.
Dame su ponovo poludjele za šeširima, posebno pred Novu godinu, a beogradski kapadžija iz Balkanske ulice, Goran Milošević, zadovoljno trlja ruke. Kako otkriva u razgovoru za \'\'Reviju D\'\', biznis je procvjetao zahvaljujući Mir Jam i ekranizaciji njenog romana \'\'Ranjeni orao\'\'. - Od tada vlada prava najezda mušterija. Sve dame su htjele da imaju šešir kao Anđelka, Nada, Vukica, a sada i kao Neda iz \'\'Greha njene majke\'\', priča jedini beogradski kapadžija.

Pročitajte ceo tekst

Ponude i popusti ovog entiteta

Komentar / Oceni

RATE
Ovo preduzeće još uvek nema komentara, pošaljite svoju ocenu i pomozite drugima!

RATE

Kontaktirajte / zatražite ponudu

Telefon:
011 2643 206 011 2643 ... - Kliknite za broj
Mobilni telefon:
Telefon:
Telefon:
RATE