RATE

POWER PLATE

Power Plate® je sprava za vežbanje vrhunskog kvaliteta, koja radi na vibracionom principu. Power Plate® otvara novu dimenziju "wellness"-a i mogu ga koristiti ljudi svih uzrasta, načina života i fizičkih sposobnosti. Power Plate® koristi elemente Acceleration Traininga™-a i stimuliše prirodnu reakciju tela na vibracije. Vibracije prenose talase energije kroz telo, što podstiče mišićne kontrakcije (od 25 do 50 puta u sekundi). Kontrakcijama se povećava snaga mišića, ubrzava cirkulacija i raste opšta izdržljivost organizma, za samo 15 minuta dnevno, tri puta nedeljno.

Acceleration Training™ na Power Plate®-u je koristan iz mnogo razloga. Osim trenutnog poboljšanja cirkulacije, vidljivi rezultati se ogledaju u povećanju mišićne snage i boljoj pokretljivosti tela, smanjenju celulita, povećanju gustine kostiju, otklanjanju bolova i mišićnih upala, a brži je i oporavak od povreda. Trodimenzionalna vibraciona tehnologija kojom se Power Plate® služi je vodeća u industriji fitness-a, a njena pozitivna dejstva su rezultat obimnog teorijskog i nezavisnog naučnog istraživanja.

 

Acceleration Training™ na Power Plate® spravi izbacuje iz ravnoteže vaše telo, podstičući ga da na svaku vibraciju odgovori refleksnom kontrakcijom mišića, od 25 do 50 puta u sekundi. Takodje, ove kontrakcije se moraju odvijati u više dimenzija, obzirom da Power Plate® mašina pokreće svoju platformu u tri ravni. Reakcija koja proisitče je neverovatno povećanje snage i izdržljivosti vaših mišića.

Princip na kome Power Plate® sprava radi, leži u Njutnovom zakonu: da je sila jednaka masa puta ubrzanje, odnosno f=m x a. To zapravo znači da snagu i izdržljivost tela možemo povećati dodavanjem više mase ili više ubrzanja. Mnoge vrste treninga koriste povećanje mase - tegovi i mašine sa tegovima, dok Power Plate® umesto toga, koristi drugu stranu jednačine, primenjujući ubrzanje na telo, dok vaša masa tj. težina tela, ostaje ista.

Ovo je prava revolucija u treniranju, jer sada mozemo da optimalno opteretimo ljudski skelet, minimizujući opterećenje na zglobovima, tetivama i ligamentima. Gravitacija je sila koja deluje na ljudsko telo svakoga dana i u svakoj sekundi, bilo da smo u pokretu ili da mirujemo. Kroz Acceleration Training™ vežbe, Power Plate® čini da se osećate kao da ste teži, svaki put kada povećate ubrzanje.

Rezultat je vežbanje pod većom gravitacijom u svakom pokretu koji izvodite. Ovo je suština svih vežbi snage i kondicije, gde Power Plate® sprave jednostavno koriste drugi deo dobro poznate jednačine: sila je jednako masa puta ubrzanje! Zapravo, izvanredni rezultati proizašli iz Acceleration Training™-a, poštuju iste biološke i fiziološke zakone tela poput bilo koje druge forme treninga. Razlika je prosto u prirodi stimulacije mišića (u ovom slučaju faktorom ubrzanja), a ne u načinu rekacije ljudskog tela.

Program mršavljenja: Power Plate + masaža -
dovedite svoje telo do savršentsva.
 

RATE