RATE

Grupni kursevi jezika

Objavljeno: 26.10.2020. 11:44

U prijatnom ambijentu, u malim nastavnim grupama (4–6 polaznika), u popodnevnim ili večernjim satima, uz udžbenike poznatih stranih izdavača, a po savremenim nastavnim metodama, naučite engleski, nemački, francuski i španski.

Programi grupnih tečajeva podrazumevaju četiri nivoa (početni, srednji I, srednji II i konverzacijski).

Početni tečaj namenjen je polaznicima koji se prvi put susreću sa stranim jezikom. Osnovni cilj ovog tečaja je osposobljavanje polaznika da se snalaze u svakodnevnim situacijama. Metoda rada je audio-vizuelna, što znači da se poseban akcenat stavlja na razvijanje jezičkih veština slušanja, odnosno razumevanje govora i pisanja.

Srednji I odgovara B1 nivou CEF-a (Common European Framework) i namenjen je polaznicima koji već imaju stepen znanja početnog tečaja. Cilj ovog tečaja je osposobljavanje polaznika da se snalaze u svakodnevnim situacijama na naprednom nivou i podsticanje polaznika da što više koriste strani jezik.

Srednji II odgovara B2 nivou CEF-a (Common European Framework) i podrazumeva aktivno vladanje stranim jezikom. Ovaj nivo osposobljava polaznike da se snalaze u tipičnim dnevnim situacijama i da što više koriste formalne izraze i kolokvijalizme.

Konverzacijski nivo odgovara C1 nivou CEF-a i podrazumeva aktivno znanje stranog jezika, što znači da će polaznici  po završetku ovog tečaja ovladati svim jezičkim veštinama (slušanje, gramatika, aktivan govor i pisanje).

Pre upisa testiramo polaznike, na osnovu čega se određuje nivo njihovog znanja. Svaki nivo traje jedan semestar (4 meseca) sa fondom od 60 časova po nivou. Nedeljni fond je 2 puta po 2 školska časa (90 minuta).

Na kraju tečaja polaznici polažu završni ispit i dobijaju sertifikat.

RATE