Zašto je dobro tražiti poslovno savetovanje kod pokretanja poslovanja?

Objavljeno: 5.11.2021. 11:02

Iako na prvi pogled otvaranje firme u našoj zemlji izgleda kao relativno brz postupak, ne postoji  jednostavan odgovor na pitanje kako osnovati firmu. Postoje brojne nedoumice pre samog pokretanja vlastite firme. Svakako, savet je da se konsultujete sa stručnjacima kako bi izbegli pogrešne korake koji bi kasnije mogli da negativno utiču na vaše poslovanje. U ovom procesu, podršku vam može pružiti i knjigovodstvena agencija koja ima iskustva u procesu registracije firmi.

Knjigovodstvena agencija Finance Excellence će vas usmeriti i pripremiti svu neophodnu dokumentaciju za registraciju firme u APRu, a potom i podneti dokumentaciju drugim institucijama u skladu sa zakonskim obavezama:

Izrada osnivačkog akta

Podnošenje registracione prijave

Prijava poreskoj upravi

Prijava centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja

Centralna evidencija stvarnih vlasnika

Dok je onima koji su dobro upoznati sa svetom biznisa ponekad potrebno blago usmerenje i pogled iz druge perspektive, onima bez iskustva potrebna je pomoć stručnjaka s dobrom podlogom. U svakom slučaju, usluge poslovnog savetovanja uvek su dobra opcija - posebno zbog česte izmene propisa i njihove složenosti što često dovodi do značajnih rizika prouzrokovanih pogrešnim tumačenjem. Cilj svakog preduzetnika koji planira uspeti, trebao bi biti minimiziranje tih rizika.

Poslovni procesi bez razvoja, menjanja i uvođenja novih poslovnih procesa teško prate zahteve tržišta, a donošenje ključnih odluka je zahtevan proces koji često iziskuje detaljne stručne analize, izrade i praćenje projekata što oduzima dragoceno vreme menadžmentu.

Ako vam je potrebna pomoć pri pokretanju biznisa knjigovodstvena agencija Finance Excellence je idealno mesto za vas. Njihov stručni tim omogućuje individualan pristup, kontinuirano praćenje vaše delatnosti i vođenje svih zakonski propisanih evidencija, knjiženje poslovnih promena, obračun poreza, obračun zarada, sastavljanje finansijskih izveštaja kao i praćenje propisa iz oblasti računovodstva i poreza i njihova blagovremena primena u poslovnim knjigama.

Zajedno ste tim koji pobeđuje!