RATE
Adresa: Cara Dušana 70 / stan br. 1 / u prizemlju
11000 Beograd
Telefon:
011 2183 473 011 2183 ... - Kliknite za broj
Mobilni telefon:
Telefon:
Telefon:
E-mail: Kontakt podaci
Veb: http://www.ladyepil.rs

Radno vreme

:
pon-pet: 10-21h
sub-ned: 09-17h
Aktivnosti: Saloni lepote, kozmetički i laser centri
Ključne reči: depilacija, epilacija, kavitacija, terapija, masaža, mikrodermoabrazija, fitnes, anticelulit masaža, stari grad, salon lepote
Recimo da ste videli oglas mojgrad.rs

EPILACIJA

Trajna IPL epilacija predstavlja metodu uklanjanja neželjenih malja emitovanjem intenzivne pulsne svetlosti (Intense Pulsed Light) na površinu kože.

IPL je tehnologija emisije svetlosti visokog intenziteta u veoma kratkom vremenskom periodu (puls). Aparati za IPL koriste ksenonske "blic" lampe koje emituju celi spektar (belog) zračenja. Izdvajanje određenih intervala talasnih dužina u zavisnosti od namene, postiže se korišćenjem odgovarajućih filtera koji propuštaju uži deo spektralne oblasti.

Za razliku od svetlosti koju emituju uobičajeni izvori, kao što su lampe, laserska svetlost je uglavnom monohromatska, odn. samo jedne talasne dužine i usmerena je u uskom snopu. Na primer, Alexandrite Laser emituje samo crvenu svetlost na talasnoj dužini od 755 nm.

Postoji nekoliko bitnih razlika između IPL aparata i lasera:

IPL aparati obično emituju svetlost talasnih dužina od oko 300 do 1200 nm, a laser može da emituje samo jednu talasnu dužinu što znači da one hromofore (delovi molekula, odn. funkcionalne grupe koje apsorbuju zračenje), koje ne apsorbuju na toj talasnoj dužini neće ni apsorbovati zračenje
IPL aparati emituju širi zrak svetlosti što značajno ubrzava tretman, jer se jednim flešom tretira veća površina
jednostavnija konstrukcija, a samim tim i niža cena IPL aparata
IPL aparati imaju širi opseg trajanja impulsa; duže trajanje je generalno bolje za lečenje većih površina, a kraći impuls je uglavnom bolji za lečenje manjih

Pristupačnija cena i kraće vreme trajanja tretmana su IPL metodu učinile veoma popularnom u odnosu na epilaciju laserom. Poređenje efikasnosti između IPL i laserske epilacije je i dalje predmet rasprava naučnika, proizvođača opreme i korisnika, ali je generalno prihvaćeno da su krajni rezultati jednaki.


Pri emisiji svetlosti dolazi do apsorpcije zračenja od strane pigmenta melanina.

S obzirom da dlake imaju veću koncentraciju melanina, pigment dlake apsorbuje najveći deo zračenja (selektivna fototermoliza). Okolno tkivo (koža) ostaje praktično netaknuto, pa se na taj način pojava neželjenih propratnih efekata smanjuje na minimum.

Deo emitovane energije se pretvara u toplotnu energiju koju dlaka sprovodi do folikula. Toplota koja se razvija je dovoljna da izazove trajno oštećenje folikula. S obzirom da su folikuli odgovorni za pojavu malja, rezultat je prestanak njihove proizvodnje.


Opseg talasnih dužina IPL aparata omogućava tretiranje dlačica različitih boja (osim sedih i veoma bledih). U zavisnosti od boje dlake i položaja (dubine) folikula u potkožnom tkivu, neke dlačice će sprovesti toplotu do folikula, a nekima će biti potrebno ponavljanje. Što su dlačice tamnije ili im je folikul bliže površini kože, to će primiti više energije i njihov folikul će lakše biti uništen.

Sonde IPL aparata pri trajnoj epilaciji emituju svetlost talasnih dužina vidljivog (VIS) i bliskog infracrvenog (NIR) dela spektra, što znači da imaju malu energiju zračenja. Takođe, i dubina prodiranja ovog zračenja je veoma mala (par milimetara), pa su tkiva u unutrašnjosti potpuno zaštićena.

Folikuli dlaka koje se nalaze u aktivnoj fazi rasta su najpogodniji za apsorpciju svetlosti zato što su bogati pigmentom i vezani za folikul. S obzirom da snop svetlosti može trajno da uništi folikul dlake samo u aktivnoj fazi rasta, postupak je potrebno ponoviti više puta kako bi se istretirali i folikuli koji su prethodno bili u fazi regresije ili fazi odmora, a sada su prešli u fazu rasta.

Ovom metodom se uspešno tretiraju svi delovi tela osim područja oko očiju i to: nausnice, lice, vrat, pazuh, prepone, noge, grudi, leda, kako kod osoba ženskog tako i kod osoba muškog pola.

Za vreme postupka epilacije oseća se blago peckanje na delovima tela koji su osetljiviji na bol i toplotu ili imaju nešto deblji sloj masnih naslaga, kao i tamo gde je veća gustina folikula dlaka. Regije sa debljim slojem masnih naslaga se brže i lakše zagrevaju, jer se toplota brzo širi ovim medijumom, a regije sa većom gustinom folikula primaju veću količinu toplotne energije po jedinici površine tkiva.

Povišenje temperature usled oslobađanja toplotne energije zavisi od intenziteta (snaga po jedinici površine) zračenja i vremena izloženosti tkiva tom zračenju. Iako ovo zračenje ne razvija veliku toplotu, preventivno se savetuje tretiranje do 1/3 ukupne površine kože po jednom postupku.

Neposredno nakon tretmana moguća je pojava blagog do srednjeg crvenila koje prolazi u roku od 2-72 sata. Jedan tretman omogućava odstranjivanje približno 30-40% dlačica, jer ne prime svi folikuli dovoljnu količinu toplotne energije da bi bili uništeni.

U našem salonu koristimo aparat Green FLASH Prestige proizvođača Iskra Medical koji radi po IPL (Intense Pulsed Light) metodi emitovanja svetlosti. Za uklanjanje malja se koristi jedna terapeutska glava (sonda) sa različitirn filterima koji osiguravaju maksimalnu efektivnost i selektivnost:

Narandžasti filter (od 570 do 1200 nm)
Crveni filter (od 630 do 1200 nm)

Pročitajte ceo tekst

Ponude i popusti ovog entiteta

Komentar / Oceni

RATE
Ovo preduzeće još uvek nema komentara, pošaljite svoju ocenu i pomozite drugima!

RATE

Kontaktirajte / zatražite ponudu

Telefon:
011 2183 473 011 2183 ... - Kliknite za broj
Mobilni telefon:
Telefon:
Telefon:
RATE