Adresa: ZRENJANINSKI PUT 94
Beograd, Srbija
Telefon:
060 4990 844 060 4990 ... - Kliknite za broj
Telefon:
E-mail: Kontakt podaci
Veb: http://www.skolatulumba.com/

Radno vreme

:
pon-ned 08-22h
Aktivnosti: Škole stranih jezika
Ključne reči: turski jezik beograd, strani jezici beograd, kursevi stranih jezika beograd, skola stranih jezika beograd
Recimo da ste videli oglas mojgrad.rs

O nama

Škola stranih jezika „Tulumba“ nalazi se u Beogradu, na Zrenjaninskom putu broj 94. Osnivač, idejni tvorac i vlasnik škole je Marija Aleksić, master filolog turskog jezika i književnosti sa višegodišnjim prevodilačkim iskustvom. Naš naziv koji asocira na poslasticu poznatu i omiljenu i u Srbiji i u Turskoj, simbolizuje spoj srpske i turske kulture i predstavlja skraćenicu od Türkçe Okulum. Prevod Türkçe Okulum glasi: Moja škola turskog jezika.

The Divan of Tulumba Language Centre nastao je kao rezultat devetogodišnjeg rada Centra za učenje stranih jezika Tulumba po čemu je i dobio naziv koji bi u prevodu glasio „Zbirka pesama moje škole turskog jezika”, asocirajući nas na čuveno delo “The Divan of Hafiz” persijskog pesnika Hafiza Širazija. U tursko-persijsko-arapskoj kulturi reč Divan (Persian دیوان, dīwān) široko je rasprostranjena i sinonim je produktivnosti i kreativnosti, dok nas u međunarodnom kontekstu podseća na opuštenu komunikaciju i druženje koje nadahnjuje. Reč Divan u istočnjačkoj kulturi označava zbirku pesama, spisa ili članaka, u turskom jeziku i nekadašnje Carsko Veće, dok je u srpskom jeziku prisutan turcizam divaniti u značenju govoriti, ćaskati, pričati.

Reč DIVAN i dugogodišnji naziv škole koji dolazi od turcizma u srpskom jeziku TULUMBA, projektovali su THE DIVAN OF TULUMBA, predstavljajući nam mesto susreta gde se jezičke i kulturne kompetencije razvijaju i praktikuju u zabavnoj i insipirativnoj atmosferi.

„Sakupljaj biser pravog znanja jer ti ga niko neće oduzeti. Drago kamenje, zlato i srebro idu od ruke do ruke. Što naslediš ili dobiješ to i potrošiš.“ Persijska poslovica.

Prioritet škole „Tulumba” jesu obrazovani i kvalitetni predavači, diplomirani filolozi i profesori jezika. Naše profesore odlikuje motivacija i predanost svom pozivu.

Očekujemo Vas u prijatnom ambijentu, sa sjajnim i ljubaznim predavačima. Uz pomoć stručnog tima naših profesora pomoći ćemo Vam da lako savladate jezik, budete sigurni prilikom komunikacije na stranom jeziku i izaberete metode i vrstu kursa prema Vašim potrebama. Ljubazni predavači će Vam svesrdno pomoći da naučite jezik i saznate više o kulturi, tradiciji i istoriji područja za čiji jezik ste se opredelili.

Ponosni smo na činjenicu da je puno naših učenika odabralo školu „Tulumba“ po usmenoj preporuci prijatelja. Naš najveći uspeh su zadovoljni i uspešni učenici iz svih delova Beograda, koji ostvaruju sjajne i zapažene rezultate na raznim takmičenjima, na svom poslu ili u inostranstvu, u svojim školama ili na Fakultetima, i koji se svuda ističu svojim znanjem! Dođite i proverite zašto nas već više od 9 godina svrstavaju među najbolje!

„Jezik je život ljudi, a izvan života je samo smrtno ćutanje. Jezik je živa snaga sa kojom je vezana ne samo kultura nego i samo postojanje jednog naroda.“ Ivo Andrić

Škola je otvorena svim danima (prepodnevni, poslepodnevni i večernji termini), uključujući i vikend, što Vam omogućava da časove pohađate u terminima koji Vama odgovaraju.

U ponudi imamo sve vrste kurseva i individualnih časova engleskog, turskog, italijanskog, nemačkog, norveškog, arapskog, persijskog, francuskog, španskog, ruskog, mađarskog, rumunskog, kineskog, portugalskog, japanskog, švedskog, danskog, grčkog, albanskog, češkog, ukrajinskog, holandskog, bugarskog, srpskog za strance i još mnogo drugih jezika. Izaberite standardne, konverzacijske, specijalizovane ili intenzivne, individualne, poluindividualne ili grupne kurseve koji su prilagođeni Vama i Vašim potrebama.

Našim polaznicima ne namećamo visoke i akademske standarde znanja, već im pružamo mogućnost da nauče ono sto je njima potrebno. Nastavu u našoj školi mogu pohađati SVI, bez obzira na prethodno znanje, uzrast, odnosno životno doba. U cilju što lakšeg savladavanja stranog jezika nastava se odvija u malim grupama (od 2 do maksimalno 8 polaznika u grupi), adekvatno opremljenom prostoru i prijatnoj atmosferi koja Vam omogućava da na kvalitetan način savladate gradivo. Na raspolaganju su Vam savremeni sistem učenja i bogat nastavni program. Nastava u našoj školi zasniva se na totalnom pristupu i cilj je usavršavanje četiri veštine - čitanje, pisanje, razumevanje i govor. Akcenat u učenju se stavlja na komunikativni pristup. Profesori tokom nastave podstiču polaznike da aktivno učestvuju u nastavi, da vode dijaloge i diskutuju. Nastava se usmerava ka realnoj upotrebi stranog jezika, jer znati jedan jezik znači govoriti ga.

Osim navedenih, prednosti učenja u našoj školi su: rad po udžbenicima renomiranih svetskih izdavača, adekvatna i stalna pomoć profesora, nivoi znanja jezika koji su usklađeni sa nivoima Saveta Evrope, besplatno testiranje pri upisu i mnoge nagrade i STALNI POPUSTI za sve naše učenike tokom cele godine.

Pročitajte ceo tekst

Ponude i popusti ovog entiteta

Kontaktirajte / zatražite ponudu

Telefon:
060 4990 844 060 4990 ... - Kliknite za broj
Telefon: