POSLOVI 2

PRODAVNICE
U Resniku, u ul.Slavka Miljkovića 124v, prodaje se polovan nameštaj koji je uglavnom u dobrom i očuvanom stanju, kao i belu tehniku, po neki komad dorađenog i tapaciranog nameštaja iz naših radionica i različite sitnice za opremanje kuće (posuđe, porcelan, keramika, slike, knjige…).
U Belom Potoku na putu za Avalu, ul.General Ždanova 90b, nalazi se prodavnica polovnog nameštaja, garedrobe i obuće, zavesa, materijala, posteljina, prekrivača...Tu izlažemo i prodajemo ručne radove i ukrasne predmete koje rade devojke u nastavnoj radionici u sklopu kuće za rehabilitaciju devojaka.

Od osoba koje su zadužene za prodaju u prodavnicama takođe možete dobiti sve potrebne informacije u vezi funkcionisanja centra, o poslovima koje obavljamo i o svemu što vas interesuje a vezano je za naš centar.
Pored odgovornih osoba u prodavnicama pomažu i štićenici (osobe koje se nalaze na rehabilitacii), što spada u deo rehabilitacionog programa.

PERIONICE
Autoperionica koja je otvorena na Avali,Kragujevački put 72, je jedan od prvih poslova kojeg su momci započeli na početku rada centra u Srbiji, pre nekih sedam godina.Kroz rad ove autoperionice puno građana se upoznalo sa postojanjem našeg centra i uopšte rad u perionici je bio i jeste bitan deo u rehabilitaciji momaka.
Druga autoperionica se nalazi u sklopu prodavnice u Resniku, gde takođe pored pranja vozila peremo i tepihe i delove automobila.

MEHANIKA
Kao deo rehabilitacionog programa u sklopu jedne od kuća od momaka je i rad u mehanici. Štićenici koji borave u programu rehabilitacije imaju prilike da se obuče farbanju i limarskome remontu automobila, i sve što spada u održavanje vozila koja su nam potrebna za svakodnevno funkcionisanje centra (za obavljanje poslova kao i u prevozu ljudstva unutar centra).

RUČNI RADOVI
U okviru popodnevnih aktivnosti u kući u kojoj borave devojke, rade se različiti ručni radovi (uglavnom se koriste materijali i drvene površine.Od materijala se izrađuju lutke koje kasnije imaju svoju namenu u domaćinstvu kao držač za kese (svaka lutka je kompletno ručni rad i unikat).Od drveta izrezuju se ploče i daske različitih veličina, rade se slike i različiti drveni ukrasni predmeti.
Sve što napravimo izlaže se kao nešto što se proizvodi i radi u centru, a sve spada u deo rehabilitacije devojaka koje nauče da šiju,vezu i da rade sa drvetom.

KADA NAS GRAĐANI POZIVAJU TAKOĐE OBAVLJAMO:
SELIDBE – ČIŠĆENJA – UTOVAR – ISTOVAR – ODVOZ ŠUTA

SVI POSLOVI I USLUGE KOJE OBAVLJAMO U CENTRU NISU KRAJNJI CILJ, VEĆ SREDSDTVO U
DUGOTRAJNOM PROCESU IZLEČENJA ZAVISNIKA.